Jemný jablkový koláč pod perinkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1klasický plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks žĺtko
- 200 g práškový cukor
- 250 g rastlinný tuk napr. Hera
- 150 ml vlažné mlieko
- 300 g polohrubá múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- 2000 g ošúpané a nastrúhané jablká (aj so šťavou)
- 2 bal. vanilkový cukor
- 3 PL kryštálový cukor (alebo podľa kyslosti jabĺk)
- 1 PL škorica mletá
- 50 ml voda + 3 PL maizena alebo Zlatý klas na zahustenie
- .
- 6 ks bielko
- 150 g kryštálový cukor
- .
- 50 g nasekaných orechov na posyp
- .
- tuk a múka na vysypanie plechu
Postup
- 1. Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Jablká si ošúpeme a na hrubo nastrúhame
- 2. Dáme ich do hrnca, pridáme cukor, škoricu a cca 1-2 dcl vody a podusíme do mäkka. Na koniec si v 50 ml. vody rozmiešame maizenu a nalejeme do jabĺk z, ktorých sa voda už čiastočne odparila. Necháme jeden dva krát prebublať a odstavíme.
- 3. Potom si do nádoby oddelíme bielka /žĺtka si odložíme/ s cukrom a počas pečenia cesta ich budeme šľahať nad parou do zhustnutia.
- 4. Keď máme tieto úkony spravené dáme si predhriať rúru na 180 stupňov.
- 5. Teraz si v mise vyšľaháme maslo, pridáme cukor prešľaháme do peny, potom po jednom zašľahávame žĺtka, pomaly aj vlažné mlieko a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Celé to prešľaháme mixérom, dáme na plech a zarovnáme.
- 6. Cesto pečieme tak cca 20 min. Na upečené cesto navrstvíme jablkovú hmotu, ktorá musí byť horúca /ked nám vychladla trošku "prihrejeme"/ a nakoniec natrieme sneh, ktorý sme si vyšľahali nad parou kým sa nám pieklo cesto.
- 7. Sneh si urovnáme a celý povrch posypeme na hrubo nasekanými orechami. Dáme späť do rúry a pečieme /sušíme/ tak na cca 120 stupňoch kým nám sneh trošku nezhnedne.
- 8. Zákusok necháme vychladnúť a režeme dlhým mokrým zúbkovaným nožom.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.