Torta Raffaello
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks vajcia "L" izbová teplota
- štipka soli
- 200 g kryštálový cukor
- 100 g mleté mandle
- 130 g polohrubá múka
- 1 KL mandľová aróma
- .
- Krém:
- 200 g biela čokoláda
- 45 g kokosové mlieko (3 PL )
- 250 g mascarpone
- 500 ml 35 % šľahačkovej smotany
- 30 g práškový cukor
- 40 g strúhaný kokos
- 1 KL kokosová aróma (nemusí byť)
- .
- Na ozdobu:
- 240 ml kokosové mlieko
- strúhaný kokos na obsypanie torty
- nasekané mandle alebo lupienky
- bonbóny Raffaello
- hoblinky z bielej čokolády
- alebo podľa vašej fantázie
- .
- tortová forma priemer 20-23 cm
Postup
- 1. Tortovú formu si natrieme margarínom a na boky nalepíme mastný papier vytrčajúci z formy tak cca 5 cm.
- 2. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov.
- 3. Oddelíme si žltka od bielkov. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do polotuha pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- 4. Žĺtka si premiešame s mandľovou arómou, pridáme k snehu a ručne jemne zamiešame.
- 5. Postupne jemne do cesta zamiešame mandle aj múku.
- 6. Cesto dáme do formy a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť vo forme 15minút, potom vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť úplne.
- 7. Pripravíme si krém. V miske nad parou si rozpustíme čokoládu s kokosovým mliekom.
- 8. V druhej mise si prešľaháme Mascarpone, a postupne pridáme vychladnutú bielu čokoládu, ale pozor aby sa nám plnka nezrazila. Krém miešame až kým sa nám hmoty nespoja do hladkej hmoty.
- 9. Smotanu si vyšľaháme, pridáme cukor, a kokos. Nakoniec smotanu s Mascarpone spojíme ručným zamiešaním a dáme vychladiť do chladničky.
- 10. Korpus si rozrežeme na tri pláty , ktoré si rovnomerne natrieme tretinami kokosového mlieka a potom aj plnky, ktorou obtrieme aj celú tortu. Tortu nakoniec obsypeme strúhaným kokosom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 11. Je dobré keď torta postojí v chlade pár hodín, najlepšie cez noc.
- 12. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Torty, Veľkonočné dobroty
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.