Škoricové slimáky z tekvicového cesta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 slimákov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- forma s vyšším okrajom primer 24-26 cm
- Cesto:
- 50 ml teplé mlieko
- 70 g roztopené maslo
- 40 g kokosový cukor /môže byť aj trstinový/
- 1/2 KL soľ
- sušené droždie na 1/2 kg múka
- 200 g tekvicové pyré /uvariť tekvicu vo vode , zliať a rozmixovať/
- 10 g škorica mletá
- 300-350 g celozrnná múka /prisypávame postupne/
- .
- Plnka:
- 80 g trstinový cukor
- 3 KL škorica mletá
- 15 g maslo
- .
Postup
- 1. V miske si zmiešame mlieko, rozpustené maslo, cukor a soľ , na povrch nasypeme sušené droždie a chvíľku necháme postáť.
- 2. Všetko dobre premiešame, pridáme tekvicové pyré, škoricu a tak 250 g múky. Cesto miesime a múku prisypávame, až kým cesto nie je hladké a neodlepuje sa nám od nádoby.
- 3. Cesto si vysypeme na dosku a necháme ho ešte chvíľu postáť kým si pripravíme plnku.
- 4. Plnka: Maslo si rozpustíme. Cukor a škoricu si zmiešame spolu.
- 5. Cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik cca 40x25 cm. Natrieme ho vychladnutým rozpusteným maslom a posypeme rovnomerne škoricou s cukrom.
- 6. Cesto si zrolujeme /dlhšou stranou/ do pevnej rolády, ktorú môžeme uzavrieť tým, že na konci cesto potrieme vodou. Zubnou niťou si cesto systémom uväzovania uzlíka na každom reze prerežeme.
- 7. Celú roládu si naporcujeme na 12 ks a na stojato ukladáme do olejom vymastenej formy. Formu s cestom prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť cca 45-60 minút.
- 8. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 min.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - fit, Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.