Plnené kuracie prsia v kari omáčke
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g kuracie prsia
- 200 g tvrdý syr
- sterilizovaná kapia
- 100-150 g šunka
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- kari korenie alebo kurkuma
- hladká múka
- 1 ks cibuľa
- kurací vývar alebo bujón
- 250 ml šľahačková smotana 33%
Postup
- 1. Kuracie prsia si umyjeme osušíme a nakrájame na čo najväčšie plátky a naklepeme.
- 2. Z každej strany si mäso nasolíme a okoreníme čiernym korením mletým.
- 3. Na každý celý plát položíme plátok šunky, a na polovicu položíme hrubší plátok syra a pásik kapie.
- 4. Plátok preložíme na polovicu a zopneme jedným špáradlom. Takto si urobíme všetky plátky. Množstvá syra a kápie a šunky sú orientačné.
- 5. V hrnci (alebo tlakovom hrnci) si na minime oleja opražíme cibuľu do zlatohneda a vypneme.
- 6. Hladkú múku tak cca 4 PL si zmiešame s 3 PL kari korenia, mäso si v okorenenej múke obalíme a sprudka opekáme na panvici.
- 7. Opečené "balíčky" vkladáme do hrnca s cibuľou.
- 8. Vývarom, najprv zalejeme výpek na panvici, prevaríme a nalejeme do hrnca tak do tretiny, alebo podľa množstva požadovanej omáčky.
- 9. Po udusení mäso vyberieme z hrnca a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, zahustíme smotanou, alebo si v smotane ešte rozmiešame múku ak je to potrebné. Za stáleho miešania prevaríme a dochutíme. Mäso vložíme naspäť a môžeme podávať.
- 10. Podávame s ryžou, alebo hranolkami.
- 11. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.